CREATIVE ART BY JESSICA
« Vorige

BLOG 2: DIY piramide orgonite maken in 10 stappen

In deze blog neem ik je mee in het maken van een piramide van resin. Wist je dat elke piramide een eigen unieke energie uitstraalt? Door de vorm, materialen en kleuren ontstaat er een helende werking. Je kunt ze daarom inzetten ter ondersteuning bij healings en meditaties. Ze geven positieve levensenergie, balans, zuiveren bijv. de ruimte waarin hij staat en verhogen je welzijn. En buiten dat, zijn ze erg mooi om te gebruiken als decoratie.

Ik heb mijn spullen voor deze piramide bij Itsokay besteld en had het heel snel in huis.

Sinds een paar jaar werk ik met epoxyhars. Ik heb verschillende merken geprobeerd. Er zit verschil in bijv. de dikte van de epoxy, mengverhoudingen, de uitharding, de helderheid, de glans of het vergeelt (uv bescherming) en natuurlijk de prijs. Let daar goed op bij het aankopen en lees goed de beschrijving! De hars van Itsokay is wat dikker, heel mooi helder, heeft uv bescherming tegen het vergelen en is glanzend. De hars is makkelijk af te wegen, omdat het handige kleine flesjes zijn met een kleine opening.

Geef je piramide een extra boost mee door te visualiseren. n gedachten kun je jouw intentie neerzetten voor de piramide diej e gaat maken.. Ik koos voor een vrolijke, krachtige en liefdevolle energie. Kijk waar jij op dit moment behoefte aan hebt. Denk aan liefde, kracht, energie, rust, ontspanning, helderheid, vertrouwen, eerlijkheid, zuiverheid, troost, zachtheid, daadkracht, aarden, warmte, gezondheid, verkoeling, jezelf beter kunnen uiten, balans etc. Volg je gevoel bij het maken van de piramide en vertrouw op je eigen kunnen. Het klinkt voor sommigen vast wat zweverig, maar ik denk dan altijd het volgende. Is duidelijkheid en helderheid zweverig? Nee! Bewust je dingen doen en duidelijk neerzetten is alles behalve dat! En baat het niet, dan schaadt het niet ;)

Dit heb je nodig:

 

 

Stap 1:

 

VOORBEREIDEN Shop eerst alle spullen die je wilt gebruiken. Zorg dat je alles klaar hebt liggen op een schone en rechte werkplek. Je kunt met een waterpas kijken of de ondergrond goed recht staat. Je hebt apps hiervoor op de mobiele telefoons, mocht je geen waterpas in huis hebben. Als het iets scheef loopt, dan vloeit de hars scheef uit en dat wil je niet. Bedenk goed wat je wilt maken. Welke kleuren vind je mooi? Wat mag je piramide uitstralen? Je kunt eventueel jouw ontwerp uittekenen op een blaadje, zodat je weet wat je doet. Snuffel even rond op de site van Itsokay en kies welke decoraties jij in jouw piramide wilt verwerken. De piramide bestaat uit meerdere lagen hars (8), die telkens moeten drogen. Ik laat ze zelf altijd een dag drogen, voordat ik verder ga met de volgende laag. Je bent met een piramide als deze dus echt wel een week bezig, voordat hij klaar is. Hieronder vertel ik hoe ik de mijne heb gemaakt, maar volg vooral jouw eigen creatieve stroming. De piramide kan ondersteunend zijn en bijdragen aan een positieve energie door de energie die hij uitstraalt. In gedachten kun je nu jouw intentie neerzetten. Ik koos voor een vrolijke, krachtige en liefdevolle energie.

 

 

 

Stap 2:

 

LAAG 1 HARS AFWEGEN Meng de hars 1 op 1 in de mengbeker. Je kunt het afwegen met de weegschaal. De hoeveelheid hangt af van hoe dik je de laag wilt. Ik ben begonnen met een doorzichtige heldere kleur. Dit wordt de punt van de piramide. Giet de hars in de mal. Haal de luchtbellen weg met de brander. Dit doe je door kort het vuur langs de luchtbellen te halen. Pas op voor de mal. Dit kan smelten als je de brander te lang op 1 punt laat branden. Laat de hars een dagje drogen en ga dan verder.

 

 

 

Stap 3:

 

LAAG 2 MET BLOEM Maak nog een klein beetje heldere hars in een apart bekertje. Giet dit in de mal bovenop de eerste laag, zodat de oppervlakte goed verdeelt is. Plaats dan een droogbloemetje in het midden. Denk erom dat je hem op zijn kop plaats! Duw het bloemetje goed in de hars met een stokje. Brand weer even na tegen de luchtbellen. Laat de hars goed drogen. Als de piramide klaar is kun je in de punt dus dit leuke bloemetje zien. Op deze manier heb je meer controle over de bloem dan dat je hem meteen in de eerste laag zou hebben gedaan. Zo zakt hij niet en blijft beter op zijn plek zitten. Het is heel belangrijk dat de mal waterpas staat, anders glijdt de bloem naar een andere kant.

 

 

 

Stap 4:                                                  

LAAG 3 Mij leek het leuk om een piramide in roze tinten te maken. Deze roze kleur is de kleur van liefde en kracht. En dat kan iedereen wel gebruiken! Ik heb voor deze laag gekozen voor een lichtroze kleur. Ik heb een klein beetje roze gemengd door de heldere hars, waardoor hij transparant blijft en niet vol van kleur is. In deze kleur heb ik ook een glinsterpoeder gebruikt. Dit weer gebrand tegen de luchtbellen en laten drogen tot de volgende dag.

Stap 5:

LAAG 4 Na zoveel lichte lagen, werd het tijd voor een volle kleur. En wederom roze gekozen, maar nu een volle kleur. Je mengt dus eerst weer een klein beetje hars met kleurpigmenten en vult de piramide aan. Dan weer even de vlammen eroverheen tegen de luchtbellen. Dit laat je weer een dagje drogen.

Stap 6:

LAAG 5 GLINSTERING TOEVOEGEN Hierbij heb ik hars aangemaakt en een heel klein beetje goudpigment toegevoegd. Hierna heb ik veel glinsters in ditzelfde bakje gedaan en goed gemengd met een stokje. Zo ontstaat er een glinsterpapje van hars. Dat ziet er al heel leuk uit. Dit heb ik weer in de mal gegoten bovenop de donkerroze laag. Weer even de brander er langs laten branden tegen de luchtbellen en deze laag goed laten drogen.

Stap 7:

LAAG 6 Bovenop deze laag heb ik weer een zachtroze kleur gemaakt. Meng de hars met de pigmenten en giet het over de glinsterlaag in de mal. Luchtbellen verwijderen met de brander en laten drogen.

 

 

Stap 8:

 

LAAG 7 GLASSTENEN TOEVOEGEN Bij deze laag twijfelde ik of ik het met droogbloemen zou doen of glassteentjes. Ben gegaan voor die laatste optie. Ik heb de hars weer gemaakt in een bekertje en best veel steentjes toegevoegd hierbij. Goed gemengd en over de zachtroze laag in de mal gegoten. De steentjes verspreid je met een stokje. Denk erom dat ze goed tegen de randen aan liggen, want dat is waar je ze goed ziet. Dan weer branden en laten drogen. Deze glassteentjes lijken op bergkristal. Zo komt het heldere van de punt weer mooi terug in deze laag.

 

Stap 9:

 

LAAG 8 AFSLUITEN Nu zijn we aangekomen aan de laatste laag. Zelf vind ik het mooi om deze donker te maken. Dan zie je goed dat de piramide daar begint. Heldere kleuren kijk je doorheen, waardoor hij lijkt te zweven. Ik kies voor een volle roze kleur. Ik heb de hars gemengd en weer pigmenten toegevoegd. Goed mengen en gieten in de mal. Dan weer branden en laten drogen.

Stap 10:

RESULTAAT EN AFWERKING En dit is de leukste stap! Als de piramide goed droog is kun je de piramide uit de mal halen. Trek de zijkanten los met je vingers en druk de piramide vanuit de punt naar beneden. Dit kan nog weleens moeilijk gaan.

...Tromgeroffel... WAUW :) Wat is hij prachtig! Vind je ook niet?

Het kan zijn dat de randen van de bodem nog scherp aanvoelen. Je kunt dit weghalen door even een schuurpapiertje te pakken en dit randje zacht op te schuren. Maak de piramide schoon met een zachte, natte doek en droog af. Geef hem een mooi plekje!

Show it!

Zet ook een foto van jouw unieke piramide op Insta of FB met #itsOkaynederland of #itsOkaygoods en #creativeartbyjessica en we zien natuurlijk graag wat jij hebt gemaakt.

Ik hoop dat ik je geïnspireerd heb :) Heel veel succes en plezier van jouw creatie!

Liefs Jessica. 

 
 
Vond je deze blog leuk? Dan denk ik dat je deze ook erg zult waarderen! Je leest hier in blog 1 hoe je een etagère kunt maken met resin. Succes!
 
 
Deze blog heb ik in samenwerking mogen maken voor en met Itsokay. Hij komt dan ook op hun site en socials te staan. 
Er zit reclame in verwerkt door het linken naar de site van Itsokay. 
 
 
 
Ik ben Jessica Immen-van Ophem, maker van deze blog. Ik werk naast schrijfster als kunstenares, spiritueel artist, haarstyliste, make-up artist en masseuse in hoofdmassages. Ik werk dan ook al 13 jaar als zzp` er. Als hobby maak ik graag foto´s en sushi of andere gerechten. Ik ben echt een gevoelsmens en gek op dieren, natuur en natuurlijk het maken van creatieve creaties.
 
Ik ben altijd op zoek naar leuke bedrijven om een samenwerking mee aan te gaan voor o.a. creatieve blogs.
De vergoeding hiervoor gaat in overleg. Bedrijven kunnen vrijblijvend contact met mij opnemen door te mailen naar jessicaimmenvanophem@gmail.com  Ik kijk ernaar uit!
 
 
 
 
 
Celestial Rebel - 3 maanden geleden
Wat een leuke nieuwe DIY blog heb je hier. Ik weet zeker dat een vriendinnetje van mij het leuk zou vinden om je DIY handleidingen te lezen en aan de slag te gaan :)
Wendy - 3 maanden geleden
Ohhhh wow Jessica, wat is dit schitterend! Ik heb dit nog nooit gezien, maar ik vind het echt geweldig!
Geschreven op: 20-12-2020