CREATIVE ART BY JESSICA
« Vorige

BLOG 3: DIY Epoxyhars en edelstenen sieraad hanger maken in 12 stappen

voorkant
achterkant

Sieraden maken is zo ontzettend leuk! Je kunt er alle kanten mee op. In deze blog neem ik je mee tijdens het maken van dit gave chakra sieraad met epoxyhars en edelstenen. Let op! Het is niet zomaar een hanger, maar hij doet veel meer met je dan je waarschijnlijk zult denken. Klinkt magisch hè? En dat is het ook wel een beetje ;)

 

Korte blik op de werking van chakra´s en edelstenen:

Zoals ik al aan gaf, werk ik graag met edelstenen. Net als bij kleuren, geven de stenen een helende, ondersteunende werking en ze brengen het lichaam en geest in balans. Dit komt door de energie die ze uitstralen. Dit wordt opgenomen in je eigen aura/energieveld om je heen. Je kunt edelstenen bij je dragen met sieraden, maar je kunt ze ook in een ruimte zetten bv in de woon- of slaapkamer, of zet ze in bij meditaties en healingen. Dan kun je ze plaatsen op de chakrapunten van het lichaam of om het lichaam heen. Chakra´s zijn energiepunten. Chakra betekent letterlijk `wiel`. Je kunt het voorstellen als een draaikolk van energie. De bekendste zijn de 7 chakra´s hieronder en ik leg je even kort uit hoe ze heten, waar ze zich bevinden in het lichaam, de kleur die ermee resoneert en waar ze zoal voor staan.

 

 

Om al deze chakra´s in balans te brengen, kun je dit sieraad maken en dragen als ketting. De kleuren komen terug in de hanger en er zijn bergkristallen in verwerkt. Bergkristal is een heldere, doorschijnende steen. Ze heeft o.a. een zuiverende werking, reinigt, versterkt en geeft energie.

Het is fijn voor jezelf, maar ook bijzonder om te kunnen maken voor je familie of vrienden. Leuk als cadeautje om te geven voor een verjaardag of als ze bepaalde problemen hebben. Denk hierbij aan angsten, verdriet, depressiviteit, weinig energie, zweverig zijn, als ze moeilijk iets kunnen verwoorden, snel afgeleid zijn, inzicht nodig hebben of bij lichamelijke klachten. Natuurlijk is dit niet de oplossing voor alle problemen. Raadpleeg altijd een arts! Dit kan wel ondersteunend werken en verlichting geven. Baadt het niet dan schaadt het niet....

 

 

Benodigdheden:

 

Stap 1: Ontwerpen

Op internet kun je veel inspiratie op doen voor het maken van sieraden met epoxyhars. Bedenk hoe je het ga maken en geef er je eigen draai aan. Ik koos voor een chakra hanger met kleuren en edelstenen, maar je kunt het ook maken in andere kleuren. Kies wat jij mooi vindt!

 

Stap 2: Spullen scoren

De spullen die ik gebruikt heb, komen van Itsokay. Hier vindt je bijna wel alles wat je nodig hebt voor sieraden met hars en je hebt het snel in huis. Meestal de volgende dag al!

 

Stap 3: Spullen klaarzetten

Pak de spullen die je nodig hebt bij elkaar. Werk op een schone werkplek.

 

 

Stap 4: Begin het sieraad te maken

Pak de mal en doe hier een klein laagje epoxy in van ongeveer een kleine centimeter.

 

Stap 5: Kleur toevoegen

Begin met de rode transparante kleur. Spuit een druppel hiervan op een bordje en dip hier een satéprikker in. Doop de prikker nu in de mal bij de epoxy en meng het door elkaar. Let op dat je netjes werkt en dat de zijkanten van de mal schoon blijven. Als je teveel kleur toevoegt dan wordt het niet doorzichtig en het is leuk om de edelstenen erin terug te zien.

 

Stap 6: Edelsteen toevoegen

Nu pak je 1 edelsteentje en deze leg je in de epoxy en druk je wat aan met de prikker, zodat hij goed ondergedompeld ligt. Veeg hierna de prikker schoon aan een keukenpapiertje.

 

 

Stap 7: Uitharden van de hars

Zet de mal onder de uv lamp, zodat dit laagje hard wordt. 1 minuut is genoeg voor de harding.

 

 

Stap 8: Herhaal stap 4 t/m 7 tot en met de paarse kleur

Vul de mal aan tot en met de paarse laag. De volgorde is als een regenboog. Rood, oranje, geel, groen, blauw, paars.

 

 

 

Stap 9: Het witte laagje

Nu je bent aangekomen bij de laatste laag, kun je net als bij de vorige stappen een beetje kleur toevoegen aan de hars, maar gebruik geen steentje in deze laag. Je gaat namelijk het haakje plaatsen in de hars en daar moet ruimte voor zijn. Ik heb het haakje aan een stevig draadje gedaan en hem zo boven de mal in de epoxy gehouden. Dit doe je tijdens het drogen onder de lamp. Je zult zien dat hij binnen enkele seconden vastzit en zo hoef je hem niet achteraf in de epoxy te boren. Ik heb hem 1,5 minuut laten uitharden.

 

Van Itsokay (online hobbywinkel) kreeg ik al snel de spullen in huis en met veel plezier ben ik aan de slag gegaan. Ik verwerk graag edelstenen in sieraden en dat kan hierbij heel goed. Resin art sieraden had ik nooit eerder gemaakt dus dit was dan ook nieuw voor mij om te doen. Nu weet ik zeker dat ik nog veel meer sieraden met hars en edelstenen ga maken! En ik denk zomaar dat jij ook niet kunt stoppen, zodra je eenmaal begonnen bent. Met de benodigdheden en goede giethars heb je het in principe zo gemaakt. De uv epoxy werkt eenvoudig en snel. Je hoeft dus niet ongeduldig te zijn en je hebt in een handomdraai een mooi zelfgemaakt, uniek sieraad met een beetje magie!

Stap 10: Unmolding

De mal zit vol en is hard. Nu kun je de hanger uit de mal halen. Omdat het haakje eraan zit, trek je hem er vrij makkelijk uit.

 

Stap 11: Sealen

De hars voelt waarschijnlijk nog wat plakkerig dus zorg dat de hanger niet stoffig wordt.

Je kunt hem nu gaan aflakken met de gloss sealer. Het is als nagels lakken dus dat moet iedereen wel lukken toch? Je kunt de hanger vasthouden aan het haakje en rondom lakken. Ik heb hem hierna weer aan het stevige draad gehangen, zodat hij goed kan drogen. Na een uur is hij droog en kun je de sticker er eventueel opplakken. Ik heb hierna weer een nieuwe laag gloss aangebracht en laten drogen.

 

 

Stap 12: Hanger bevestigen aan de ketting

Hang aan het haakje 1 of 2 ringetjes. Dit kun je doen met een tangetje. Buig en knijp het goed aan. Hierna hang je de hanger aan de ketting. Nu kun je pronken met je zelfgemaakte Chakra sieraad met edelstenen.

 

 

Show it!

We vinden het altijd leuk om te zien wat je hebt gemaakt. Plaats je sieraad op social media en tag #creativeartbyjessica en #itsOkay We zijn heel benieuwd en wensen je veel succes en plezier van jouw unieke sieraad. Maak er iets mooi van!

 

 

Liefs van Jessica

 

 

Lees ook mijn andere blogs over het maken van een Resin art etagère en orgonite piramide! Hierbij kun je de 10 stappen volgen en nog iets moois maken met epoxyhars.
 
Deze blog heb ik in samenwerking mogen maken voor en met Itsokay. Hij komt dan ook op hun site en socials te staan. 
Er zit reclame in verwerkt door het linken naar de site van Itsokay. 
 
 
 
 
 
 
Ik ben Jessica Immen-van Ophem, maker van deze blog. Ik werk naast schrijfster als kunstenares, spiritueel artist, haarstyliste, make-up artist en masseuse in hoofdmassages. Ik werk dan ook al 13 jaar als zzp` er. Als hobby maak ik graag foto´s en sushi of andere gerechten. Ik ben echt een gevoelsmens en gek op dieren, natuur en natuurlijk het maken van creatieve creaties.
 
Ik ben altijd op zoek naar leuke bedrijven om een samenwerking mee aan te gaan voor o.a. creatieve blogs.
De vergoeding hiervoor gaat in overleg. Bedrijven kunnen vrijblijvend contact met mij opnemen door te mailen naar jessicaimmenvanophem@gmail.com  Ik kijk ernaar uit!
 
Er zijn nog geen berichten geschreven, doe dat hieronder
Geschreven op: 27-01-2021